Vind een plaatselijke hovenier
voor bedrijven

Hovenier in Zuid-Holland

Zuid-Holland is een provincie in het westen van Nederland, de hoofdstad is Den Haag en de grootste stad Rotterdam. Het is één van de dichtstbevolkte gebieden ter wereld.

De provincie grenst in het noorden aan de provincie Noord-Holland, oostelijk aan Utrecht en Gelderland, in het zuidoosten aan Noord-Brabant, in het zuiden aan Zeeland en in het westen aan de Noordzee.

Zuid-Holland bestaat voornamelijk uit polderland.

De geestgronden in de buurt van Lisse en Hillegom zijn ontstaan door het afgraven van de zandgronden in de negentiende eeuw, deze gronden bleken zeer geschikt voor de bollenteelt, tegenwoordig is er sprake van een florerende internationale bollenhandel.

In het noordwesten van de provincie Zuid-Holland vindt men de Duin- en Bollenstreek.

In het zuidwesten liggen weidegronden bestaande uit zandgrond.

Rond de stad Boskoop, in het oosten, wordt boomteelt beoefend op de veengrond.

In het zuiden ligt de Alblasserwaard, de bodem bestaat hier uit veen, vooral langs de rivieren bedekt met een laag klei, hier wordt de grond voornamelijk voor veehouderij gebruikt.

Hovenier in Zuid Holland

De bodem van de nabijgelegen Vijfheerenlanden bestaat uit rivierklei, hier vindt men voornamelijk fruitteelt en bebouwing.

In het midden van Zuid-Holland vindt men de grote steden als Rotterdam, Spijkenisse, Barendrecht, Schiedam en Capelle aan den IJssel.

In het zuiden van Zuid-Holland liggen de grote wateren en rivieren, zoals de Maas, de Biesbosch, de Lek en het Hollandsch diep.

Zeer belangrijk voor de Nederlandse economie vanwege de export is het Westland, hier bevinden zich de imposante glastuinbouwcomplexen.

De stad Rotterdam beschikt over een grote zeehaven vanwaar scheepvaartverkeer via de grote rivieren plaatsvindt.

In 1953 werden delen van Zeeland en Zuid-Holland getroffen door een watersnoodramp, om de kracht van de zee tegen te houden werden de Deltawerken gerealiseerd.

Zowel in het polderland als de verstedelijkte gebieden vindt de hovenier in de provincie Zuid-Holland een uitdaging. Of het nu gaat om een privé tuin in de steden, het aanleggen van een boerderijtuin of gemeentelijke groenvoorziening, de hovenier in Zuid-Holland is binnen zijn vakgebied van alle markten thuis.

Ervaring en kwaliteit zijn hierbij de sleutelwoorden, die de hoveniers in de provincie hoog in het vaandel voeren. Ieder van hen stelt zich op deze website voor met een uitgebreide presentatie, zodat u als klant een passende keuze kunt maken voor vrijwel elk project, van groot tot klein. De hovenier in Zuid-Holland is trots op zijn of haar werk en straalt dit ook daadwerkelijk uit.

Wat kunnen onze hoveniers voor u betekenen?

Wat kan een hovenier voor u betekenen? Wilt u een compleet nieuwe tuin laten aanleggen? Moet een hovenier uw tuin onderhouden?

Tuinontwerp

Voor het ontwerpen van uw tuin kunt u terecht bij een tuinarchitect, een hovenier kan deze werkzaamheden uitvoeren voor u. Wist u ook dat veel hoveniers een tuin ontwerp voor u kunnen maken, mee denken met het ontwerp? Lees meer...

Grasmaaien

Wilt u, om welke reden dan ook uw gras laten maaien? Een goed onderhouden gezon is natuurlijk meer dan alleen een keer per maand de grasmaaier er overheen halen. Vind een expert welke kan helpen. Lees meer...

Onderhouden

Een mooie tuin onderhouden kost tijd, misschien heeft u deze tijd niet. Zoek een hovenier die u kan helpen met het tuinonderhoud, of dit nu periodiek of eenmalig is. Lees meer...