Vind een plaatselijke hovenier
voor bedrijven

Hovenier in Zeeland

De provincie Zeeland ligt in het zuidwesten van Nederland en grenst aan de provincies Zuid-Holland, Noord-Brabant en de Belgische provincies Oost- en West-Vlaanderen, de hoofdstad is Middelburg.

De provincie Zeeland omvat het zuidwestelijk deel van de Rijn-Maas-Scheldedelta, deze bestaat uit een aantal schiereilanden: Tholen, Sint Philipsland, Schouwen-Duiveland, Noord-Beveland, Zuid-Beveland en Walcheren. De vele kleinere eilanden zijn samengegroeid tot de grotere (schier-) eilanden die momenteel bestaan.

De geschiedenis van Zeeland wordt al sinds de middeleeuwen gekenmerkt door een gevecht tegen het water, vrijwel de gehele provincie ligt op of onder zeeniveau, aanwas en verlies van land wisselden elkaar af.

In de nacht van 31 januari op 1 februari 1953 werd de provincie Zeeland getroffen door een watersnood, om dit in de toekomst te voorkomen werden vanaf 1960 de Deltawerken gerealiseerd.

In 1987 waren de Deltawerken voltooid en bestond er een relatief goede bescherming tegen het geweld van de zee.

Hovenier in Zeeland

Zeeland heeft een uiteenlopende bodemstructuur; in Zeeland is er zeeklei, doorsneden door vaarten. In het zuiden van Zeeuws-Vlaanderen vindt men zandgrond. Buiten de dijken liggen schorren en slikken en langs de kust treft men min of meer uitgebreide duingebieden aan.

In Zeeland is er vooral akkerbouw. In de zogenaamde Zak van Zuid-Beveland vindt men vooral fruitteelt en op Tholen veel bloementeelt, in de buurt van Kapelle en Rilland treft men grote kassencomplexen aan.

Door het waterrijke karakter van de provincie Zeeland wordt er veel aan watersport gedaan, kiten, surfen, skimboarden en waterskiën en zeilen, de provincie Zeeland biedt alle ruimte vanaf de vele Zeeuwse stranden.

Door de sterk wisselende accenten in het landschap van de provincie Zeeland bestaat er een grote uitdaging voor de hovenier in de provincie; wilt u een tuin die naadloos aansluit op de omgeving of juist een contrasterend geheel? De hoveniers, welke zich op deze website uitgebreid aan u voorstellen hebben een prima kennis van de plaatselijke omstandigheden, zijn vakbekwaam en hebben een ruime ervaring op hun eigen vakgebied.

Of het nu gaat over een professioneel ontwerp, de aanleg en/of het onderhoud van danwel particuliere tuinen of groenvoorzieningen voor bedrijven en instellingen, de hovenier in Zeeland is u graag van dienst.

Een greep uit de hoveniers in Zeeland

Er zijn nog geen hoveniers gevonden in Zeeland

Wat kunnen onze hoveniers voor u betekenen?

Wat kan een hovenier voor u betekenen? Wilt u een compleet nieuwe tuin laten aanleggen? Moet een hovenier uw tuin onderhouden?

Tuinontwerp

Voor het ontwerpen van uw tuin kunt u terecht bij een tuinarchitect, een hovenier kan deze werkzaamheden uitvoeren voor u. Wist u ook dat veel hoveniers een tuin ontwerp voor u kunnen maken, mee denken met het ontwerp? Lees meer...

Grasmaaien

Wilt u, om welke reden dan ook uw gras laten maaien? Een goed onderhouden gezon is natuurlijk meer dan alleen een keer per maand de grasmaaier er overheen halen. Vind een expert welke kan helpen. Lees meer...

Onderhouden

Een mooie tuin onderhouden kost tijd, misschien heeft u deze tijd niet. Zoek een hovenier die u kan helpen met het tuinonderhoud, of dit nu periodiek of eenmalig is. Lees meer...