Hovenier in Utrecht

De provincie Utrecht grenst in het westen aan Zuid-Holland, in het oosten aan Gelderland, in het noordwesten aan Noord-Holland en in het noordoosten aan het Eemmeer. De zuidgrens wordt gevormd door de Nederrijn en de Lek.

Utrecht is qua oppervlakte de kleinste provincie van Nederland en heeft als hoofdstad Utrecht, de vierde stad van Nederland qua grootte van inwonertal. De stad ligt centraal in de provincie Utrecht en tevens in Nederland. Westelijk van de stad stroomt het brede Amsterdam-Rijnkanaal.

Ten westen van de stad ligt het grootste nieuwbouwproject van Nederland, de Vinex-locatie Leidsche Rijn.

Één van de charmes van de stad Utrecht is het historisch centrum, grotendeels nog omringd door een singel. In Utrecht vindt men de werven, lage kades aan de grachten waarop de werfkelders van de huizen aan de gracht uitkomen.

Noordelijk van de stad Utrecht liggen de Vechtstreek en de Loosdrechtse Plassen, beide bekend om hun recreatie functie. In het oosten van de provincie vindt men de Utrechtse Heuvelrug, deze loopt door tot aan Rhenen.

Wijk bij Duurstede is het centrum van het landelijke Kromme-Rijngebied, bekend vanwege de fruitteelt, gescheiden door de Rijn van de Betuwe aan de overkant van de rivier.

De provincie Utrecht wordt in een noordelijk en zuidelijk gedeelte gescheiden door het Amsterdam-Rijnkanaal.

De Kromme Rijn is een aftakking van de Rijn en splitst zich in Utrecht in de Vecht en de Leidse Rijn.

Utrecht kent een grote verscheidenheid aan landschappen, ten zuiden van de stad Utrecht vindt men de landelijke Lopikerwaard en ten noorden ervan het veenweidegebied rond Mijdrecht en Vinkeveen.

De geselecteerde aangesloten hoveniers op deze website hebben zich ten doel gesteld om de prachtige provincie Utrecht verder te verfraaien door tuinontwerpen, aanleg en onderhoud, afgestemd op uw wensen en behoeften. Elke hovenier stelt zich hier in een uitgebreide presentatie aan u voor, hun kwaliteiten en specialismen komen hierin sterk naar voren, zodat u, als klant een verantwoorde keuze kunt maken voor uw grote of kleine klus(sen).

U bent verzekerd van kwaliteit, ervaring en bekendheid met de plaatselijk omstandigheden van de op deze website gepresenteerde hoveniers.

Alle hoveniers in Utrecht

Op zoek naar een hovenier in Utrecht

Hovenier in Nederland