Vind een plaatselijke hovenier
voor bedrijven

Hovenier in Drenthe

Drenthe heeft relatief de minste inwoners per vierkante kilometer en is daarmee de dunbevolkste provincie van Nederland. Hierdoor heeft Drenthe zijn landelijke karakter in de loop der tijd weten te behouden. In vergelijking met de andere provincies zijn er ook geen echt grote steden in Drenthe, het merendeel van de bevolking woont in plattelandsdorpen.

Het grootste deel van de provincie Drenthe bevindt zich op het Drents Plateau. De bodemsamenstelling bestaat voornamelijk uit kleileem, vaak afgedekt door een laag dekzand en plaatselijk veengrond. Er zijn weinig grote hoogteverschillen, het gehele Drents Plateau ligt tussen de 10 en 20 meter boven N.A.P.

De provincie Drenthe ziet er globaal uit als een omgekeerd bord, in het midden is er sprake van een grotere hoogte dan aan de randen, toch is er een aanzienlijk verschil in landschap tussen de delen. Het midden van Drenthe, het wat hoger gedeelte van de provincie wordt gevormd door zandgronden. Hier vindt men sinds jaar en dag het zogenaamde esdorpenlandschap, met karakteristieke brinkdorpen, essen, de beroemde heidevelden en groenlanden in de beekdalen.

Aan de grenzen van de provincie Drenthe, in de iets lager gelegen gebieden vindt men de veengronden, die sinds de Middeleeuwen tot in halverwege de twintigste eeuw zijn ontgonnen voor de turfwinning. Het moge duidelijk zijn dat het aanbeeld van de provincie Drenthe zeer divers is door de vele verschillende landschappen en grondstructuren. De natuur in Drenthe is overweldigend, er zijn diverse natuurgebieden en boswachterijen in de provincie Drenthe, waar het prima recreëren is.

Dankzij het landelijke karakter van de provincie Drenthe vindt men er een grote diversiteit aan particuliere tuinen, variërend van imposante boerderij tuinen tot weelderige stadstuinen. Nuts- en siertuinen wisselen zich af in de gehele provincie, met name buiten de steden.

De vakbekwame aangesloten hoveniers op deze website hebben zich tot doel gesteld om de prachtige provincie Drenthe verder te verfraaien door tuinontwerpen, aanleg en onderhoud op maat. Doordat elke hovenier zich hier uitgebreid voorstelt en geselecteerd is op vakkundigheid en regionale bekendheid met de omstandigheden, kunt u hier ongetwijfeld een passende vakman vinden voor elke denkbare opdracht. Door de grote verschillen in landschap en bestemmingen van de tuinen in de provincie bestaat er een grote uitdaging voor de Drentse hovenier, zijn of haar enthousiasme is spreekwoordelijk te noemen en hij of zij is u graag van dienst!

Een greep uit de hoveniers in Drenthe

Er zijn nog geen hoveniers gevonden in Drenthe

Wat kunnen onze hoveniers voor u betekenen?

Wat kan een hovenier voor u betekenen? Wilt u een compleet nieuwe tuin laten aanleggen? Moet een hovenier uw tuin onderhouden?

Tuinontwerp

Voor het ontwerpen van uw tuin kunt u terecht bij een tuinarchitect, een hovenier kan deze werkzaamheden uitvoeren voor u. Wist u ook dat veel hoveniers een tuin ontwerp voor u kunnen maken, mee denken met het ontwerp? Lees meer...

Grasmaaien

Wilt u, om welke reden dan ook uw gras laten maaien? Een goed onderhouden gezon is natuurlijk meer dan alleen een keer per maand de grasmaaier er overheen halen. Vind een expert welke kan helpen. Lees meer...

Onderhouden

Een mooie tuin onderhouden kost tijd, misschien heeft u deze tijd niet. Zoek een hovenier die u kan helpen met het tuinonderhoud, of dit nu periodiek of eenmalig is. Lees meer...