Vind een plaatselijke hovenier
voor bedrijven

Vind een hovenier in de provincie Flevoland!

Flevoland is de middelste provincie van Nederland en de jongste van de de twaalf provincies.

Hovenier in Flevoland

Door de drooglegging van een gedeelte van de voormalige Zuiderzee zijn de Noordoostpolder, Zuidelijk Flevoland en Oostelijk Flevoland ontstaan. Flevoland wordt in het noorden begrensd door Friesland, in het noordoosten door Overijssel, in het zuiden door Noord-Holland en Utrecht. Westelijk liggen het IJsselmeer en het Markermeer.

Flevoland bestaat uit twee gedeelten: De Noordoostpolder en de Flevopolder, het grootste kunstmatige eiland ter wereld, in de Flevopolder liggen de steden Lelystad, Dronten, Almere en Zeewolde. De Noordoostpolder is voornamelijk bestemd en daadwerkelijk ingericht als landbouwgebied.

Aangezien Flevoland een aantal meters onder de zeespiegel ligt, wordt de afwatering verzorgd door een drietal gemalen, twee in Oostelijk Flevoland en één in Zuidelijk Flevoland. Flevoland kent een kunstmatig bos; de Hollandse Hout, gelegen aan de zuidzijde van Lelystad. Aan het Markermeer grenzen de Oostvaardersplassen, een belangrijk natuurgebied in het westen van Flevoland. De bestemming van Zuidelijk Flevoland is voornamelijk het opvangen van de bevolkingsgroei in de dichtbevolkte Randstad.

Dankzij het jonge karakter van de provincie en de verscheidenheid in landschap kan de hovenier in Flevoland zijn fantasie de vrije loop laten. Met name in de verstedelijkte gebieden, welke zich nog altijd kenmerken door veel open ruimte en een strakke indeling, ligt een uitdaging voor de creativiteit van de hovenier. De hoveniers in Flevoland presenteren zich op deze website met trots. Ieder vanuit zijn of haar specialisme is, mede vanwege een grote bekendheid met de plaatselijke omstandigheden, in staat om uw droomtuin te realiseren. Of het nu gaat om een particuliere tuin of een groenvoorziening voor een bedrijf of instelling, de hier aangesloten hoveniers weten van wanten en blinken uit door kwaliteit en betrouwbaarheid.

Een greep uit de hoveniers in Flevoland

Wat kunnen onze hoveniers voor u betekenen?

Wat kan een hovenier voor u betekenen? Wilt u een compleet nieuwe tuin laten aanleggen? Moet een hovenier uw tuin onderhouden?

Tuinontwerp

Voor het ontwerpen van uw tuin kunt u terecht bij een tuinarchitect, een hovenier kan deze werkzaamheden uitvoeren voor u. Wist u ook dat veel hoveniers een tuin ontwerp voor u kunnen maken, mee denken met het ontwerp? Lees meer...

Grasmaaien

Wilt u, om welke reden dan ook uw gras laten maaien? Een goed onderhouden gezon is natuurlijk meer dan alleen een keer per maand de grasmaaier er overheen halen. Vind een expert welke kan helpen. Lees meer...

Onderhouden

Een mooie tuin onderhouden kost tijd, misschien heeft u deze tijd niet. Zoek een hovenier die u kan helpen met het tuinonderhoud, of dit nu periodiek of eenmalig is. Lees meer...