Vind een plaatselijke hovenier
voor bedrijven

Hovenier in Noord-Holland

Noord Holland wordt begrensd door de Noordzee, de Waddenzee en het IJsselmeer en grenst in het Oosten aan de provincie Flevoland, in het zuiden aan de provincie Zuid Holland en in het noorden, gescheiden door middel van de Afsluitdijk, aan de provincie Friesland.

Doorsneden door het Noordzeekanaal kan de provincie Noord Holland feitelijk worden verdeeld in een noordelijk en een zuidelijk deel. In vroeger tijden fungeerde het IJ als grens.

Ten noorden van het IJ bevindt zich onder andere de Zaanstreek, in dit gedeelte van Noord Holland bevinden zich ook landelijker gebieden, zoals Waterland en de grotere droogmakerijen zoals De Wormer, de Purmer, De Beemster en de Schermer.
In het noorden vindt u West Friesland en het waddeneiland Texel. In het noordelijkste puntje van de provincie Noord Holland ligt de marinehaven Den Helder, van waaruit de veerboot naar Texel meerdere keren per dag vertrekt.

Ten zuiden van het IJ bevinden zich de stedelijke gebieden Amsterdam, Haarlem, de hoofdstad van Noord Holland, de Haarlemmermeer en ook het Gooi, een meer geaccidenteerd gebied en zeer bosrijk.

Het westen van Noord Holland wordt tegen de Noordzee beschermd door uitgestrekte duingebieden, met een specifieke flora en fauna. Wie kent niet de badplaatsen Zandvoort aan Zee en Egmond aan zee?

De provincie Noord Holland kent een rijke historie, steden als Hoorn, Enkhuizen, alsmede Edam en het pittoreske vissersdorp Volendam getuigen nog van een bewogen verleden.

De belangrijkste binnenwateren in de provincie Noord Holland zijn het IJ, het Noordzeekanaal met de daarin uitmondende riviertjes de Amstel, de Zaan, het Noordhollandsch Kanaal en het Amsterdam-Rijnkanaal.

Vanwege het gedeeltelijk grootstedelijk karakter van de provincie Noord Holland vindt de hovenier hier een bijzondere uitdaging, waar hij al zijn kennis en inventiviteit op kan botvieren; de aanleg van stadstuinen. Op een vaak zeer beperkte oppervlakte worden de fraaiste verlengstukken van de woonkamer gerealiseerd, waardoor de bewoner zich in het gunstigste geval even buiten de stad waant.

Ook in de minder druk bevolkte gebieden van Noord Holland, zoals bijvoorbeeld het Gooi, is de hovenier een graag geziene gast, met zijn vakkundigheid en creativiteit weet deze een vloeiende overgang te realiseren van tuin naar het bosrijke gebied, danwel juist opvallende contrasten aan te brengen.

Welk project u ook in gedachten heeft, onze aangesloten hoveniers presenteren zich uitgebreid op deze website en garanderen u een, afhankelijk van hun specialismen, op maat ontworpen en uitgevoerd plan en een zorgvuldige nazorg.

Wat kunnen onze hoveniers voor u betekenen?

Wat kan een hovenier voor u betekenen? Wilt u een compleet nieuwe tuin laten aanleggen? Moet een hovenier uw tuin onderhouden?

Tuinontwerp

Voor het ontwerpen van uw tuin kunt u terecht bij een tuinarchitect, een hovenier kan deze werkzaamheden uitvoeren voor u. Wist u ook dat veel hoveniers een tuin ontwerp voor u kunnen maken, mee denken met het ontwerp? Lees meer...

Grasmaaien

Wilt u, om welke reden dan ook uw gras laten maaien? Een goed onderhouden gezon is natuurlijk meer dan alleen een keer per maand de grasmaaier er overheen halen. Vind een expert welke kan helpen. Lees meer...

Onderhouden

Een mooie tuin onderhouden kost tijd, misschien heeft u deze tijd niet. Zoek een hovenier die u kan helpen met het tuinonderhoud, of dit nu periodiek of eenmalig is. Lees meer...