Vind een plaatselijke hovenier
voor bedrijven

Hovenier in Alkmaar

Alkmaar is de hoofdplaats van de gemeente Alkmaar en gelegen in de provincie Noord-Holland. De stad Alkmaar heeft bekendheid verworven als "de kaasstad", van april tot september wordt hier wekelijks een kaasmarkt georganiseerd. Hierdoor wordt een inwoner van Alkmaar in de volksmond ook wel een "kaaskop" genoemd.

Alkmaar heeft een historisch centrum met bijna vierhonderd rijksmonumenten en zevenhonderd gemeentelijke monumenten. In de twintigste eeuw maakte Alkmaar een enorme groei door, mede door haar functie als vangnet voor het bevolkingsoverschot in de Randstad en opvang van mensen die een huis zochten vanwege renovatie van oude stadswijken, met name in Amsterdam. Hiervoor kreeg Alkmaar de groeikernstatus.

Qua inwoneraantal is Alkmaar uitgegroeid tot de derde stad in de provincie Noord-Holland. Alkmaar staat bekend om zijn vele hofjes, zoals het zestiende eeuwse hofje van Sonoy en het Wildemanshofje en het Huis van Zessen uit 1510.

In de stad vindt men vele karakteristieke oude grachten met huizen uit de zestiende tot de negentiende eeuw en heeft een gezellige binnenstad met vele, vaak smalle winkelstraatjes, talrijke restaurants en café's. Alkmaar telt dertien kerken, waarvan zes Rooms-katholieke.

In de gemeente Alkmaar staan dertien molens, waarvan vijf in de stad Alkmaar zelf, alle molens zijn Rijksmonumenten. Alkmaar is volgens het CBS de vijfde winkelstad van Nederland, afgemeten aan de diversiteit van het winkelaanbod. Berend de hovenier, DE hovenier voor Alkmaar en omgeving nodigt u graag uit in deze historische en pittoreske stad, een genot om in te wonen, maar ook zeer gewild bij dagjesmensen.

Wat kunnen onze hoveniers voor u betekenen?

Wat kan een hovenier voor u betekenen? Wilt u een compleet nieuwe tuin laten aanleggen? Moet een hovenier uw tuin onderhouden?

Tuinontwerp

Voor het ontwerpen van uw tuin kunt u terecht bij een tuinarchitect, een hovenier kan deze werkzaamheden uitvoeren voor u. Wist u ook dat veel hoveniers een tuin ontwerp voor u kunnen maken, mee denken met het ontwerp? Lees meer...

Grasmaaien

Wilt u, om welke reden dan ook uw gras laten maaien? Een goed onderhouden gezon is natuurlijk meer dan alleen een keer per maand de grasmaaier er overheen halen. Vind een expert welke kan helpen. Lees meer...

Onderhouden

Een mooie tuin onderhouden kost tijd, misschien heeft u deze tijd niet. Zoek een hovenier die u kan helpen met het tuinonderhoud, of dit nu periodiek of eenmalig is. Lees meer...