Vind een plaatselijke hovenier
voor bedrijven

Hovenier in Limburg

Limburg is de meest zuidelijke van de twaalf provincies in Nederland en wordt in het noordoosten begrensd door Gelderland en in het noordwesten door Noord-Brabant.

De hoofdstad van Limburg is Maastricht. Limburg is qua inwonertal een middelgrote provincie. Om een onderscheid te maken met de gelijknamige Belgische provincie wordt vaak gesproken over Nederlands Limburg. Iets meer dan de helft van alle inwoners woont in het verstedelijkte zuiden van Limburg.

In het verleden was er sprake van grootschalige mijnbouw in Limburg, hieruit stamt nog de onderverdeling in een Westelijke en Oostelijke Mijnstreek.

In het zuidoosten vindt men het Mergelland, de bekendste onderdelen van het Mergelland zijn het plateau van Margraten met in het noorden het Geuldal en aan de westzijde de Maasvallei. Hier in de buurt vindt men de beroemde Sint Pietersberg en de Vaalserberg, welke typerend zijn voor het geaccidenteerde landschap van Limburg. In 2005 is het gebied tussen Vaals en Gulpen bekroond door de Stichting Natuur en Milieu met vijf sterren als het mooiste landschap van Nederland.

Noord- en Midden-Limburg bestaat voor een groot deel uit zandgronden, het landschap wordt doorsneden door de rivieren de Maas, de Geul, de Roer en de Geleenbeek.

In Midden- en Zuid-Limburg liggen bruinkool en steenkool dicht aan de oppervlakte en werden in het verleden gewonnen in een florerende mijnbouw industrie.

Het zuiden van de provincie vertoont een heuvelachtig uiterlijk, typerend voor Zuid-Limburg is de leemsoort löss.

De krijtlagen uit het Maastrichts Krijt, plaatselijk bekend als mergel, werden al in de Romeinse tijd als blokken uitgezaagd in steengroeven en dienden als bouwstenen, veel monumentale gebouwen in Limburg zijn opgetrokken met behulp van deze mergelblokken. Door de winning van mergel zijn grotten ontstaan, zoals die van Valkenburg, onder andere de bekende "gemeentegrot".

Een laatste overblijfsel van de intensieve winning van natuurlijke grondstoffen vindt men in de buurt van Roermond, waar nog zand en grind wordt gewonnen.

In de provincie Limburg vindt men een grote verscheidenheid aan tuintypen, vaak netjes afgestemd op het landschapstype, de hovenier kan hier zijn fantasie de vrije loop laten.

De aangesloten hoveniers op deze website in de provincie Limburg zijn uitstekend op de hoogte van de plaatselijke omstandigheden en zijn geselecteerd op vakkennis en ervaring. Hierdoor zijn zij prima in staat om uw droomtuin te realiseren, met het kenmerkende enthousiasme en creativiteit van de hovenier in Limburg.

Door een uitgebreide presentatie stellen zij zich graag aan u voor, ongetwijfeld vindt u hier de juiste hovenier voor de grote of kleine klus.

Een greep uit de hoveniers in Limburg

Wat kunnen onze hoveniers voor u betekenen?

Wat kan een hovenier voor u betekenen? Wilt u een compleet nieuwe tuin laten aanleggen? Moet een hovenier uw tuin onderhouden?

Tuinontwerp

Voor het ontwerpen van uw tuin kunt u terecht bij een tuinarchitect, een hovenier kan deze werkzaamheden uitvoeren voor u. Wist u ook dat veel hoveniers een tuin ontwerp voor u kunnen maken, mee denken met het ontwerp? Lees meer...

Grasmaaien

Wilt u, om welke reden dan ook uw gras laten maaien? Een goed onderhouden gezon is natuurlijk meer dan alleen een keer per maand de grasmaaier er overheen halen. Vind een expert welke kan helpen. Lees meer...

Onderhouden

Een mooie tuin onderhouden kost tijd, misschien heeft u deze tijd niet. Zoek een hovenier die u kan helpen met het tuinonderhoud, of dit nu periodiek of eenmalig is. Lees meer...