Vind een plaatselijke hovenier
voor bedrijven

Hovenier in Overijssel

De provincie Overijssel is gelegen in het oosten van Nederland en grenst in het noorden aan Drenthe, in het noordoosten aan Nedersaksen, in het zuidoosten aan Noordrijn-Westfalen, in het zuiden en zuidwesten aan de provincie Gelderland, in het westen aan Flevoland en in het noordwesten aan Friesland.

De rivier de IJssel scheidt in het zuidwesten Overijssel van Gelderland. Door de ligging aan de IJssel kent de provincie vele grote bruggen, de belangrijkste is de IJsselbrug bij Zwolle, naast deze bruggen kan de rivier ook op een aantal plekken door middel van veerponten worden overgestoken.

De provincie Overijssel, met als hoofdstad de stad Zwolle, bestaat uit een zandgrondgebied, doorsneden met beken en rivieren, zoals de IJssel, de Overijsselse Vecht, de Dinkel, Regge en Reest. In het noordwesten overheersen polders en meertjes.

Hovenier in Overijssel

De drie landstreken van Overijssel zijn de Kop van Overijssel, Salland en Twente.

Enschede is de grootste stad van Overijssel, andere grote steden zijn: Deventer, Hengelo, Oldenzaal, Almelo en Zwolle.

De officiële website van de provincie Overijssel omschrijft de provincie als volgt:

"Een prachtige provincie om te wonen, te werken en te recreëren. Met voldoende werk en ruimte om te ondernemen. Fraaie natuur in een plezierige omgeving. Overijssel zorgt dat de wegen niet dichtslibben, innovaties kansen krijgen, het openbaar vervoer goed functioneert en dat er goede voorzieningen zijn in de stad &eactue;n op het platteland."

Door het pittoreske karakter van de provincie Overijssel treft men een grote diversiteit aan tuintypen aan, variërend van riant boerderij erven tot kleurrijke plantsoenen en privé tuinen.

De hoveniers in de provincie Overijssel presenteren zich op deze website met al hun kwaliteiten en specialismen, met het kenmerkende enthousiasme van iemand die verknocht is aan zijn of haar prachtige provincie, zij staan garant voor vakmanschap en creativiteit en zullen u graag van dienst zijn om de provincie nog groener te maken.

Wat kunnen onze hoveniers voor u betekenen?

Wat kan een hovenier voor u betekenen? Wilt u een compleet nieuwe tuin laten aanleggen? Moet een hovenier uw tuin onderhouden?

Tuinontwerp

Voor het ontwerpen van uw tuin kunt u terecht bij een tuinarchitect, een hovenier kan deze werkzaamheden uitvoeren voor u. Wist u ook dat veel hoveniers een tuin ontwerp voor u kunnen maken, mee denken met het ontwerp? Lees meer...

Grasmaaien

Wilt u, om welke reden dan ook uw gras laten maaien? Een goed onderhouden gezon is natuurlijk meer dan alleen een keer per maand de grasmaaier er overheen halen. Vind een expert welke kan helpen. Lees meer...

Onderhouden

Een mooie tuin onderhouden kost tijd, misschien heeft u deze tijd niet. Zoek een hovenier die u kan helpen met het tuinonderhoud, of dit nu periodiek of eenmalig is. Lees meer...