Hovenier in Zwolle

Zwolle is qua inwonertal de tweede stad van Overijssel, na Enschede en is via het Zwolle-IJsselkanaal verbonden met de IJssel.

Zwolle is in de middeleeuwen ontstaan, het landschap in die tijd was moerassig, Zwolle lag op een wat hoger gelegen en dus bewoonbare plek. Er zijn sporen van bewoning gevonden die terug gaan tot de jonge steentijd, rondtrekkende stammen, ook wel het Isalavolk genoemd, naar de Latijnse naam van de IJssel bevolkten toen het gebied.

Zowel nationaal als internationaal heeft Zwolle de naam als groenste gemeente van Nederland verworven, hetgeen in drie achtereenvolgende jaren (2004, 2005 en 2006) leidde tot de prijstoekenning voor de groenste gemeente van Nederland. Mede door milieuvriendelijke onkruidbestrijding en het aanleggen van talrijke parken doet Zwolle er alles aan om deze naam hoog te houden. In het buitengebied van Zwolle komen zo'n 700 verschillende soorten hogere planten voor, zo bleek uit een inventarisatie in 1983-1984. De uiterst zeldzame kievitsbloem komt in de gemeente nog op vele plaatsen voor.

Zwolle heeft in de carnavalstijd een bijnaam, namelijk Sassendonk, de stad wordt dan bevolkt door rijk uitgedoste carnavalsvierders in fraaie fantasiekostuums. Ook buiten de carnavalstijd is Zwolle een boeiende en gezellige stad, Tukkers en Ten Hoeve Hoveniers nodigt u van harte uit om de stad met een bezoek te vereren en deze mooie stad zelf te ontdekken.

Andere hoveniers in Overijssel