Hovenier in Deventer

Deventer is gelegen in de provincie Overijssel en is gelegen aan de rivier de IJssel.

De stad ligt in de landstreek Salland, die naast Deventer onder meer de plaatsen Zwolle, Ommen, Kampen en Raalte omvat.

Deventer behoort tot de vijf oudste steden van Nederland en is gesticht op een rivierduin aan de IJssel, door de eeuwen heen is deze rivier van groot belang geweest voor de stad. Niet alleen was deze van groot belang voor het vervoer van handel, maar de grootste bron van inkomsten was de tol die schepen moesten betalen om langs de stad Deventer te varen.

Niet uitsluitend had de rivier de IJssel voordelen voor de stad Deventer, de rivier trad ook regelmatig buiten haar oevers, wat resulteerde in hevige overstromingen. Door dijkdoorbraken van de IJssel zijn in en rond de stad vele kolken ontstaan zoals de Douwelerkolk en de de Klinkenbeltskolk.

In Deventer staat het oudste stenen huis van Nederland en men vindt er ook het oudste wandelpark van Nederland.

Een traditionele lekkernij is de Deventer koek. Ook het landschap is een zinnenprikkelend geschenk, A.A. Living Garden Design is een hoveniersbedrijf in Deventer dat onder meer landelijk, maar vooral in de stedendriehoek Apeldoorn, Deventer en Zutphen werkzaam is. Als hovenier dragen zij graag zorg voor de volledige inrichting van uw tuin en kunnen u hierin goed en duidelijk adviseren.

Andere hoveniers in Overijssel