Hovenier in Heiloo

Heiloo is een dorp in de provincie Noord-Holland, met een verleden wat teruggaat tot de Vroege IJzertijd. Er zijn archeologische vondsten gedaan die gedateerd zijn in 800 voor Christus. Ook uit de Romeinse Tijd zijn er in de gemeente Heiloo talrijke voorwerpen aangetroffen.

Heiloo als dorp is in de jaren vijftig en zestig van de twintigste eeuw flink gegroeid, doordat veel Amsterdammers naar Heiloo verhuisden.

Heiloo kent vele rijksmonumenten, waarvan een belangrijk gedeelte staat op het landgoed Nijenburg. Het raadhuis van Heiloo dateert uit 1926. Verder staan in Heiloo onder andere het "Witte Kerkje" uit de twaalfde eeuw, een woonhuis genaamd de hutkoffer uit de tweede helft van de zeventiende eeuw en de Varnebroekmolen uit 1860.

Op het landgoed Nijenburg staat een kasteel uit 1705, een koetshuis uit 1760, een varkensboet uit het midden van de achttiende eeuw en de stolpboerderij Cranenbroek uit 1755.

Pinea Ontwerp en Buitenleven is uw hovenier voor Heiloo en omgeving. Pinea richt zich écht op het buitenleven en nodigt u graag uit in dit boeiend, monumentaal dorp.

Andere hoveniers in Noord-Holland