Vind een plaatselijke hovenier
voor bedrijven

Hovenier in Amsterdam

Amsterdam is gelegen in de provincie Noord-Holland, de hoofdstad van Nederland en qua inwoneraantal de grootste gemeente van Nederland. Amsterdam ligt aan het IJ.

In de dertiende eeuw werd er een dam in de Amstel aangelegd, hier dankt Amsterdam zijn naam aan. In de Gouden Eeuw groeide Amsterdam uit tot één van de grootste handelssteden ter wereld. Inmiddels is Amsterdam internationaal zeer bekend dankzij de uitgebreide grachtengordel, deze staat op de UNESCO-Werelderfgoedlijst.

De gemeente Amsterdam kent als inwoners de meeste verschillende nationaliteiten ter wereld.

Na de tweede wereldoorlog verrezen de Westelijke Tuinsteden en Buitenveldert, in 1967 werd de basis gelegd voor de Bijlmermeer, in 1968 betrokken de eerste bewoners deze nieuwe wijk. De Bijlmermeer bestaat voor een groot deel uit honingraatflats. Onlangs is de wijk IJburg gerealiseerd op een zestal kunstmatige eilanden in het IJmeer.

Amsterdam kent een aantal grote musea, zoals het Rijksmuseum, het Stedelijk museum, het Van Gogh Museum en het Scheepvaartmuseum.

De dierentuin Artis trekt jaarlijks veel bezoekers.
Muziekliefhebbers komen volop aan hun trekken in het Concertgebouw en het Muziekgebouw aan ‘t IJ.
De coffeeshops in Amsterdam zijn een toeristische attractie voor buitenlandse bezoekers, alsmede de wallen en het Anne Frank Huis.
De economische activiteiten in Amsterdam concentreren zich in het stadscentrum, met name veel advocatenkantoren en banken zijn gesitueerd in de grachtengordel. De Zuidas is bedoeld om zich te ontwikkelen tot het tweede centrum van Amsterdam en het nieuwe zakelijk gezicht van Nederland.

Hovenier Dubbelgroen, DE hovenier van Amsterdam en omstreken nodigt u graag uit in deze bruisende stad, die schijnbaar nooit slaapt.

Wat kunnen onze hoveniers voor u betekenen?

Wat kan een hovenier voor u betekenen? Wilt u een compleet nieuwe tuin laten aanleggen? Moet een hovenier uw tuin onderhouden?

Tuinontwerp

Voor het ontwerpen van uw tuin kunt u terecht bij een tuinarchitect, een hovenier kan deze werkzaamheden uitvoeren voor u. Wist u ook dat veel hoveniers een tuin ontwerp voor u kunnen maken, mee denken met het ontwerp? Lees meer...

Grasmaaien

Wilt u, om welke reden dan ook uw gras laten maaien? Een goed onderhouden gezon is natuurlijk meer dan alleen een keer per maand de grasmaaier er overheen halen. Vind een expert welke kan helpen. Lees meer...

Onderhouden

Een mooie tuin onderhouden kost tijd, misschien heeft u deze tijd niet. Zoek een hovenier die u kan helpen met het tuinonderhoud, of dit nu periodiek of eenmalig is. Lees meer...