Hovenier in Weesp

Weesp is een stad in de gemeente Weesp in de provincie Noord-Holland en is een partnerstad van Svitavy in Tjechië. De historie van Weesp, als bewoond gebied, gaat terug tot de zesde eeuw voor Christus. Uit die periode zijn restanten gevonden van nederzettingen en ten zuiden van Weesp, in de Aetsveldsche polder zijn bewijzen gevonden dat omstreeks 300-200 voor Christus de oevers van de Vecht al werden bewoond. Bijzonder is dat de stad Weesp voor 1355 al beschermd werd door een aarden en houten omwalling.

Belangrijk voor de economie was eeuwenlang de nijverheid in Weesp, er werd veelvuldig cacao en jenever geproduceerd.

De bijnaam voor iemand die in Weesp is geboren is een Weesper mop, genoemd naar het plaatselijke amandelkoekje.

Weesp heeft een historische binnenstad met ruim 200 rijksmonumenten, een aantal vestingwerken zoals het Torenfort uit 1861 en stadswallen. In de stad staat de uit 1462 daterende Grote of Sint Laurenskerk en het uit 1776 (datum van voltooiing) daterende stadhuis van Weesp.

In Weesp staan nog drie overgebleven molens, de restanten van de vele molens die in het verleden in de stad stonden: De Vriendschap, de Eendragt en 't Haantje.

Jerry Jonker bestratingsbedrijf voor Weesp en omstreken heet u graag welkom in deze monumentale stad met zijn rijke geschiedenis en interessante bouwwerken.

Andere hoveniers in Noord-Holland