Vind een plaatselijke hovenier
voor bedrijven

Hovenier in Zwijndrecht

Zwijndrecht is een stad in het zuiden van de provincie Zuid-Holland en grenst aan de gemeenten Barendrecht, Ridderkerk en Hendrik-Ido-Ambacht en de rivieren Noord en Oude Maas.

Voordat de Zwijndrechtse Waard bedijkt werd bestond de voornaamste bestaansbron uit de visserij, na de bedijking werd er door de bewoners van Zwijndrecht gekozen voor land- en tuinbouwactiviteiten. Begin twintigste eeuw begon de export van groenten naar Duitsland en Engeland.

Naast deze activiteiten bestond het inkomen van de bewoners van de Zwijndrechtse Waard uit verdiensten met de zoutbereiding, na grote zoutvondsten in Boekelo liep de zoutproductie in Zwijndrecht geleidelijk terug en eindigde definitief in 1958.

In het midden van de negentiende eeuw ontstonden de eerste industrieŽn in Zwijndrecht. Er kwamen een vensterglasbedrijf, een glasblazerij, een brouwerij en een chocoladefabriek. Deze industrialisering zette zich in de twintigste eeuw gestaag door.

Zoon Hovenier is een hoveniersbedrijf dat gespecialiseerd is in tuinontwerp, tuinaanleg en tuinonderhoud en verzorgt de hoveniersactiviteiten in Zwijndrecht en omgeving, zij verwelkomen u graag in deze stad in zuidelijk Zuid-Holland.

Wat kunnen onze hoveniers voor u betekenen?

Wat kan een hovenier voor u betekenen? Wilt u een compleet nieuwe tuin laten aanleggen? Moet een hovenier uw tuin onderhouden?

Tuinontwerp

Voor het ontwerpen van uw tuin kunt u terecht bij een tuinarchitect, een hovenier kan deze werkzaamheden uitvoeren voor u. Wist u ook dat veel hoveniers een tuin ontwerp voor u kunnen maken, mee denken met het ontwerp? Lees meer...

Grasmaaien

Wilt u, om welke reden dan ook uw gras laten maaien? Een goed onderhouden gezon is natuurlijk meer dan alleen een keer per maand de grasmaaier er overheen halen. Vind een expert welke kan helpen. Lees meer...

Onderhouden

Een mooie tuin onderhouden kost tijd, misschien heeft u deze tijd niet. Zoek een hovenier die u kan helpen met het tuinonderhoud, of dit nu periodiek of eenmalig is. Lees meer...