Hovenier in Amersfoort

Amersfoort ligt in het oosten van de provincie Utrecht, het is qua bevolkingsaantal de tweede stad van de provincie Utrecht en heeft een historisch karakter; middeleeuws met grachten.

Amersfoort is een belangrijke garnizoensstad.

Er zijn archeologische bewijzen gevonden dat de omgeving waar nu Amersfoort ligt al in de middensteentijd werd bewoond, deze periode begon na het einde van de laatste ijstijd, ongeveer 10.500 voor Christus. Er zijn restanten van jachtkampjes gevonden, de bewoners bestonden toen uit jagers en verzamelaars. Bij de Galgenberg en de Leusderheide zijn grafheuvels gevonden, die schijnen te dateren uit de Bronstijd en de IJzertijd. In een grafveld in Amersfoort-Noord is een Romeinse kom gevonden, hetgeen wijst op incidentele bezoeken van Romeinen in het gebied.

Amersfoort ligt aan de rand van de Utrechtse Heuvelrug en heeft een middeleeuwse kern met grachten en wallen.

In 1980 kreeg de stad Groeistad-status, een aantal omliggende gemeenten werden toegevoegd.

Er kwamen nieuwe woonwijken zoals Vathorst en Schothorst en Nieuwland, het centrum van Amersfoort heeft momenteel veel winkels en horecagelegenheden.

In 2006 werd door 'Entente Florale' Amersfoort uitgeroepen tot de "Groenste Stad van Nederland", dit is te danken aan het beleid van Amersfoort om haar natuur te behouden. In 2007 volgde de titel "Groenste Stad van Europa".

De Wit Hoveniers uit Amersfoort staat al bijna twintig jaar voor authentiek vakmanschap in tuinontwerp, tuinaanleg en groenonderhoud. Dat zie je terug in duurzaam aangelegde tuinen die naadloos aansluiten bij de omgeving en zorgen voor jarenlang plezier en ontspanning.

Andere hoveniers in Utrecht