Hovenier in Doetinchem

Doetinchem ligt in de Achterhoek, in de provincie Gelderland. De stad is gelegen aan de Oude IJssel, geologisch gezien bestaat het gebied uit twee verschillende delen, zuidelijk van de Oude IJssel ligt zware rivierklei, het noordelijk gedeelte ligt op een rivierduin, dat bestaat uit zand.

De gemeente Doetinchem herbergt een aantal natuurgebieden; in het westen van de gemeente liggen de Kruisbergse Bossen, in het oosten een bosgebied, waarin het kasteel de Slangenburg is gelegen. Ten zuidwesten van de gemeente ligt het natuurgebied Montferland.

In de stad Doetinchem vindt men een groot aantal parken, waarvan park Overstegen de grootste is.

Een aantal historische gebouwen in de stad dateren nog uit de middeleeuwen, het kasteeltje de Kelder, het kasteel de Slangenburg. De kerken de Onze Lieve Vrouwekerk en de Sint Catharinakerk. In 1527 vond een grote brand plaats in de stad Doetinchem, waardoor vele historische gebouwen zijn verwoest. Uit de zestiende eeuw zijn twee gebouwen bewaard gebleven, een huis met een mooie gevel aan de Hamburgerstraat en een gebouw aan de Waterstraat. Uit de achttiende eeuw dateren het stadsmuseum, Villa Ruimzicht en Villa Bouchine.

In de stad Doetinchem bevinden zich twee molens, de Benninkmolen, een stellingmolen uit 1921 en de Walmolen, eveneens een stellingmolen, uit 1851.

Hoveniersbedrijf de Bosboom, DE hovenier voor Doetinchem en omgeving nodigt u graag uit voor een kort of lang bezoek aan deze historische stad in de prachtige Achterhoek waar de groenvoorziening in goede handen is bij hoveniersbedrijf de Bosboom.

Andere hoveniers in Gelderland