Vind een plaatselijke hovenier
voor bedrijven

Wat houdt het winterklaar maken van uw tuin precies in?

Het winterklaar maken van uw tuin is van belang om uw tuin goed en gezond de winter door te laten komen. Zodat u na de winter uw tuin weer kan zien opbloeien en er zonder veel moeite van kan genieten. Nu is elke tuin anders en elke plant heeft een andere bescherming nodig om de winter te overleven. Daarom zijn er veel bedrijven die gespecialiseerde tuinmannen heeft die het winterklaar maken van uw tuin, uw gazon, vijver of zwembad voor u kunnen verzorgen.

Om zelf uw tuin winterklaar maken kan u natuurlijk veel onderzoek doen om alvast de nodige voorbereidingen te treffen als de vorst zich aandient. Wel kost dit vaak veel tijd en kan alsnog niet afdoende zijn als de winter strenger uitvalt dan gedacht.

 • Welke planten moeten hoe gesnoeid worden? (welke takken moeten waar geknipt worden bij welke plant)
 • Welke planten moeten met wat ingepakt worden? (inpakken met stof, plastic, welke kleur, is er vulling nodig?)
 • Welke planten kunnen het beste binnen staan? (alle planten in pot? Welke zijn winterhard?)
 • Hoe bescherm ik mijn gazon in de winter? (wat moet je wel en juist niet doen)
 • Hoelang ben ik met alles bezig? (hoelang van te voren moet ik beginnen, en hoeveel tijd ben je kwijt?)

Elk jaar is het onvoorspelbaar met wat voor winter onze tuin te maken krijgt. Hoe kouder het wordt hoe meer bescherming uw tuin nodig heeft.

De hoveniers van www.hovenierin.nl zijn gekwalificeerde vakmensen die jaren ervaring hebben in het winterklaar maken van de tuinen bij u in de buurt. De uitgebreide kennis van welke planten, welke bescherming nodig hebben scheelt u veel tijd en zorgen. Ook hebben zij professioneel materiaal om uw tuin in de winter te beschermen. Spaar uzelf veel tijd en werk. Laat uzelf verbazen dat het tuin winterklaar maken goedkoper is dan u denkt

Klik hier om uw tuin winterklaar te maken

Wist u dat

 • September is de maand om uw tuin winterklaar te maken!
 • De hoveniers op hovenierin.nl vrijblijvende informatie over het winterklaar maken van uw tuin geven!
 • Ook uw vijver winterklaar gemaakt moet worden!
 • Indien aanwezig, uw zwembad ook aandacht nodig nodig heeft!
 • Uw mooie gazon ook winterklaar gemaakt moet worden!

Ook in de winter kunnen er vogels zijn in uw tuin Vergeet u onze gevederde vriendjes niet?

Uw vijver of zwembad winterklaar maken?

Heeft u ieder jaar dat uw vissen boven komen drijven als het ijs uit de vijver is? Klik hier om een specialist in uw buurt te vinden die u kan helpen uw zwembad of vijver winterklaar te maken. Iedereen weet dat ijs uitzet. En dat zorgt voor veel druk op het water onder het ijs. En op de vissen in uw vijver, maar ook bijvoorbeeld op een pomp systeem van een filter of fontein. Bij het winterklaar maken van uw vijver, zorgen wij ervoor dat uw vissen en uw apparatuur beschermd worden tegen de kou. Maar het ijs kan ook de wanden van uw zwembad of vijver wegdrukken, deze kunnen dan lek raken. De reparatie hiervan is vaak een kostbare zaak. Als u uw vijver of zwembad winterklaar laat maken voorkomt u dit soort problemen. Vraag de expert bij u in de buurt wat hij voor u kan betekenen.

Uw vijver winterklaar laten maken

Is uw gazon winterklaar?

Hoe kan u uw gras winterklaar maken? Het gras van uw gazon kan snel verdorren als de vorst in de grond komt. Gelukkig kan sneeuw een isolerende laag vormen over het gras. Het nadeel is dan wel dat u eigenlijk dan zo min mogelijk over de sneeuw mag lopen. Voor het winterklaar maken van uw gazon zijn dus stellige regels. Zo leest u vaak argumenten wanneer u nog wel of niet het gazon mag maaien. Of dat u nog moet bemesten voordat de eerste nachten onder het vriespunt vallen. Het allerbeste om uw gazon goed winterklaar te maken is het over te laten aan een gespecialiseerd bedrijf. Zij houden rekening met:

 • het type gras (hoeveel licht en lucht heeft uw gras nodig)
 • de beschutting van uw tuin (zijn er gedeelten van uw gazon door andere planten bedekt)
 • de ligging van uw tuin (heeft u een tuin op het zuiden of het noorden)
 • het gebruik van uw tuin in de winter. ( is uw gazon de doorgang naar een schuur of garage)
 • Ja! maak mijn gazon winterklaar!