Is uw tuin al lenteklaar?

Het lenteklaar maken van een tuin omvat een groot aantal werkzaamheden om de tuin in het voorjaar weer in zijn volle pracht te laten verschijnen. Hoewel het vorstgevaar dan nog niet volledig is geweken kan vanaf maart al begonnen worden met het voorjaarsklaar maken van de tuin. De hovenier in uw regio op www.hovenierin.nl neemt u graag al deze taken uit handen!

Voorjaarsbloemen geven al vroeg in het voorjaar de tuin kleur. Het is de tijd voor onder andere narcissen en tulpen om u te verrassen. De hovenier heeft de kennis om u te adviseren welke planten het beste tot hun recht komen in de tuin! Het voorjaarsklaar maken van de tuin omvat ook het planten van nieuwe planten en struiken. Deze zullen goed aanslaan omdat de grond in het voorjaar relatief vochtig is.

Voorjaarsbloeiende struiken worden pas na de bloei gesnoeid. Alle overige planten en struiken worden tijdens het lenteklaar maken van de tuin door de hovenier teruggesnoeid, zodat zij weer nieuw hout kunnen vormen en een goede bloei zullen vertonen. Kennis van de eigenschappen van alles wat groeit en bloeit in uw tuin kunt u toevertrouwen aan de hovenier op www.hovenierin.nl. Zij hebben de ‘snoeikalender‘ van alle planten en bomen op hun netvlies!

Laat u informeren door onze hoveniers!

Genieten van uw tuin in de lente?

Een succesvolle tuin, die in alle seizoenen zijn pracht vertoont begint met een juiste plaats van de diverse gewassen. Ook is de samenstelling van de grond bepalend voor hoe planten en bomen hun pracht zullen vertonen. Wie anders dan de hovenier op www.hovenierin.nl kan u daarbij beter adviseren?

Het lenteklaar maken van de tuin door de hovenier omvat ook het onkruidvrij maken van de tuin. Onkruid steekt vaak al vroeg in maart de kop op. Planten die vorstgevoelig zijn zijn vaak bij het winterklaar maken van de tuin voorzien van bescherming tegen de vorst. Hierbij wordt vaak gebruik gemaakt van stro en bladeren. Voor het begin van de lente kunnen deze weer verwijderd worden door de hovenier.

Het voorjaar is ook de goede tijd om de tuin en het gazon te bemesten. Ook het verticuteren van het gazon behoort tot de werkzaamheden van de hovenier op www.hovenierin.nl om de tuin lenteklaar te maken. Hierdoor krijgt het gazon weer lucht, waardoor het er weer groen uit komt te zien. Het gazon wordt ook gemaaid als voorbereiding op het voorjaar.

Is uw vijver tuin lenteklaar?

Heeft u een vijver? Dan is deze na de winter vervuild door afgevallen bladeren. De hovenier reinigt de vijver voor u. Alle bladeren worden weggehaald. De eventuele aanwezige filter en pomp worden schoongemaakt, zodat de vissen weer voldoende zuurstof hebben.

Laat u informeren door onze hoveniers!

Het inschakelen van een hovenier voor uw tuin

Bij het lenteklaar maken van uw tuin doet u er goed aan om een hovenier bij u in de regio in te schakelen. Hiermee worden u alle klussen uit handen genomen, zodat u kunt doen wat u het liefste doet! Namelijk genieten van uw tuin, zonder daarbij de lasten van het onderhoud te hebben. Op www.hovenierin.nl vindt u de hovenier, die u van dienst kan zijn bij het lenteklaar maken van uw tuin!

Laat u informeren door onze hoveniers!